Dynamiske og kondensatormikrofoner

Siden mange kjøpere er forvirret over hvordan de skal velge en riktig mikrofon, vil vi i dag liste noen forskjeller mellom dynamiske og kondensatormikrofoner.
Hva er dynamiske mikrofoner og kondensatormikrofoner?

Alle mikrofoner fungerer på samme måte;de konverterer lydbølger til spenning som deretter sendes til en forforsterker.Måten denne energien omdannes på er imidlertid ganske annerledes.Dynamiske mikrofoner bruker elektromagnetisme, og kondensatorer bruker variabel kapasitans.Jeg vet at dette høres veldig forvirrende ut.Men ikke bekymre deg.For en kjøper er ikke denne forskjellen nøkkelpunktet for ditt valg av dynamiske mikrofoner eller kondensatormikrofoner.Det kan neglisjeres.

Hvordan skille de to typene mikrofoner?

Den enkleste måten er å se forskjellen fra utseendet for de fleste mikrofoner.Fra bildet nedenfor skjønner du hva jeg mener.

en

Hvilken mikrofon er best for meg?
det kommer an på.Selvfølgelig kan mikrofonplassering, typen rom (eller lokale) du bruker dem i, og hvilke instrumenter absolutt spille en stor rolle.Nedenfor vil jeg liste opp noen nøkkelpunkter for referanse når du tar en avgjørelse.

Først, følsomhet:
Det betyr "følsomhet for lyd."Generelt har kondensatormikrofoner høyere følsomhet.Hvis det er mange små lyder, er kondensatormikrofoner lettere å motta.Fordelen med høy følsomhet er at detaljene i lyden vil bli samlet tydeligere;Ulempen er at hvis du befinner deg i et rom med mye støy, som lyden fra klimaanlegg, datavifter eller biler på gaten osv., vil det også absorberes, og miljøkravene er relativt høye.
Dynamiske mikrofoner kan ta mye signal uten å bli skadet på grunn av deres lave følsomhet og høyere forsterkningsterskel, så du vil se disse brukes i mange live-situasjoner.De er også veldig gode studiomikrofoner for ting som trommer, messinginstrumenter, stort sett alt som er veldig høyt.

For det andre, polart mønster
En viktig ting å tenke på når du kjøper en mikrofon er hvilket polart mønster den har, fordi måten du plasserer den på kan ha en effekt på tonen også.De fleste dynamiske mikrofoner vil vanligvis ha enten en cardioid eller super cardioid, mens kondensatorer kan ha stort sett alle mønstre, og noen kan til og med en bryter som kan endre polare mønstre!

Kondensatormikrofoner har vanligvis en bredere retningsbestemmelse.Alle bør ha erfaring når de lytter til taler.Hvis mikrofonen ved et uhell treffer lyden, vil den produsere en stor "Feeeeeee", som kalles "Feedback".Prinsippet er at lyden som tas inn slippes ut igjen, og deretter tas inn igjen for å danne en sløyfe og forårsake kortslutning.
På dette tidspunktet, hvis du bruker en kondensatormikrofon med et bredt pickup-område på scenen, vil den enkelt produsere feedbcak uansett hvor du går.Så hvis du ønsker å kjøpe en mikrofon for gruppetrening eller scenebruk, kjøp i prinsippet en dynamisk mikrofon!

For det tredje: Kobling
Det finnes omtrentlig to typer kontakter: XLR og USB.

b

For å legge inn en XLR-mikrofon i en datamaskin, må den ha et opptaksgrensesnitt for å konvertere det analoge signalet til et digitalt signal og overføre det til det via USB eller Type-C.En USB-mikrofon er en mikrofon med innebygd omformer som kan kobles direkte til datamaskinen for bruk.Den kan imidlertid ikke kobles til en mikser for bruk på scenen.De fleste USB-dynamiske mikrofoner har imidlertid to formål, det vil si at de har både XLR- og USB-kontakter.Når det gjelder kondensatormikrofoner, er det foreløpig ingen kjent modell som har to formål.

Neste gang vil vi fortelle deg hvordan du velger en mikrofon i forskjellige situasjoner.


Innleggstid: Apr-07-2024